Hannes

Jag är uppvuxen i Jönköping och där började min budoresa. Genom barndomsåren var jag aktiv inom flera olika idrotter och jag hittade aikido under första året på gymnasiet. Därifrån har intresset för kampkonst och Japan vuxit och nu tränar jag förutom aikido även jujutsu här i Osby och Katori Shinto Ryu, en traditionell japansk svärdsskola. På vägen hit har jag dessutom hunnit med några år inom kendo och besökt Japan ett halvdussin gånger, mest i träningssyfte men också för att jag har förälskat mig även i kulturen och maten.

Budo tilltalar mig bl.a. för det livslånga åtagande träningen kan utgöra. Det finns egentligen inget slut, utrymmet för individuell utveckling är enormt och det är ofta möjligt att träna och växa genom hela livet. Samtidigt är det omöjligt att nå de högsta höjderna ensam. Vi behöver alla någon att träna med och den gemenskap som uppstår när vi hjälper varandra att förbättra oss själva är för mig något av det bästa med budo.

Min lärare inom svärdskonsten, Sugawara Tetsutaka-sensei (7 Dan Aikikai), har de senaste åren varit en stor inspirationskälla. Inte bara för sin skicklighet inom ett flertal stilar utan främst för den outtömliga nyfikenhet han uppvisar i sina studier av både japanska och kinesiska kampkonster.

Jag ser fortfarande mig själv som knappt mer än en nybörjare och min träning fortgår alltjämt. Med den kunskap jag har förvärvat hittills hoppas jag att kunna ge en god introduktion till aikido och inspirera er att upptäcka mer.

 

Sammanfattning av min utveckling inom kampsporten:
2004: Började träna Aikido i Jönköpings Aikidoklubb
2005: Började träna Kendo i Huskvarna Kendoklubb
2006: Barninstruktör i Aikido
2009: Graderad till 1 Dan Aikikai (svart bälte)
2009: Första träningsresan till Japan och Korea
2009: Började träna Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu i Stockholm
2014: Tilldelad Menkyo Mokuroku i Katori Shinto Ryu av Sugawara-sensei
2018: Började träna Hogo Ryu Jujutsu i Osby
2018: Öppnande av aikidosektion i Osby
 
Kontakta mig på mail!